· Žádný stres.Pokud se má sejít více lidí, je příprava občerstvení obvykle velký stres. Musíte pohlídat, aby všeho bylo dost, a aby si na své přišel každý. Jak to ale zařídit, když kamarád je zrovna na paleo dietě, zatímco kamarádka je vegetariánka? Jedna je těhotná a nesmí pít, zatímco jiná si večírek bez skleničky vína nebo něčeho ostřejšího neumí představit? Najmout soukromého kuchaře znamená, že tohle vůbec nemusíte řešit. Prostě zadáte úkol, a počkáte, co se ve vaší kuchyni urodí dobrého. Vysloužit si pověst perfektního hostitele nebo hostitelky skoro bez práce, to za to stojí, ne?
· Zkusíte něco nového.Jak vypadala vaše poslední oslava? Chlebíčky, miska s křupkami, možná nějaké ovoce, víno, džus? Je to sice fajn, ale na rovinu, trošku nuda. Pokud si do kuchyně pozvete profesionála, tak budete mít příležitost vyzkoušet nové chutě. Mnozí se dokonce specializují na konkrétní kuchyni, takže si můžete pozvat třeba experta na sushi, mistra těch nejlepších italských dobrot nebo horkokrevného Mexičana. Celkem běžné setkání dostane naprosto neodolatelnou příchuť.
· Bez uklízení.Součástí služeb soukromého kuchaře není jen to, že vám jídlo připraví a odborně naservíruje. Standardem bývá i to, že po sobě v kuchyni uklidí, takže vám nezůstane po party hromada špinavého nádobí a podlaha jak ve chlévě. Kromě toho si přinese i vlastní, profesionální nástroje, které jsou kvalitou úplně někde jinde než to, co máte v kuchyni vy.
· Je to skvělá podívaná.Sledovat dobrého kuchaře při práci je jako sledovat skvělý film nebo napínavé sportovní utkání. Budete se podivovat, jak může stíhat tolik věcí najednou, jak to, že se nikdy nespálí ani se neřízne. A nakonec, jako zázrakem, se z toho všeho vyklube naprosto božský pokrm, podávaný navrch s odborným výkladem. U stolu vás zase tvůrce pokrmu oslní znalostí párování vín, aby byl váš gastronomický zážitek kompletní.